Petäjäveden apteekin palvelut

Lääke- ja hintaneuvonta

Lääkehoidon onnistumisen kannalta on tärkeää tietää, milloin ja miten lääkettä käytetään ja kuinka lääke vaikuttaa. Reseptilääkkeitä noutaessasi saat ohjeet lääkkeen oikeasta käytöstä. Samalla kerromme reseptilääkkeiden mahdollisista edullisemmista vaihtoehdoista. Myös itsehoitovalmisteita ostaessasi saat farmaseuttista palvelua.

 

Yhteisvaikutusten seuranta

Lääkehoidon turvallisuuden takaamiseksi tarkastamme noudettavien reseptilääkkeiden yhteisvaikutukset, myös aikaisemmin meiltä noudettujen reseptilääkkeiden osalta 13 kuukauden ajalta taaksepäin. Mikäli käytössäsi on itsehoitolääkkeitä tai muista apteekeista noudettuja lääkkeitä, mainitsethan niistä tarvittaessa lääkkeen haun yhteydessä, niin voimme tarkistaa mahdolliset yhteisvaikutukset myös niiden osalta.

 

Reseptien uusiminen

Asiakkaat voivat uudistaa sähköiset reseptinsä apteekkimme kautta. Reseptien uusiminen on meillä maksutonta ja lisäksi autamme muissakin eReseptiin liittyvissä asioissa. Voit myös itse laittaa uusimispyynnön maksutta kanta.fi-sivuilta tai puhelimitse Petäjäveden terveysasemalle. eReseptin uusiminen kestää korkeintaan 8 vuorokautta.

 

Annosjakelu

Tarjoamme asiakkaillemme koneellista annosjakelupalvelua, jossa toimitamme potilaan lääkkeet annoskohtaisiin pusseihin pakattuina kahden viikon tarvetta varten. Palvelu helpottaa lääkkeiden annostelua kotona ja tuo kustannussäästöjä asiakkaalle. Palvelu on maksullinen. Kysy lisää apteekistamme.

 

Kansanterveysyhdyshenkilöt (astma, diabetes, sydän)

Apteekissamme on kansanterveysohjelmien koordinoinnista vastaavia yhdyshenkilöitä, jotka ovat perehtyneet erityisesti astmaan, diabetekseen ja sydänsairauksiin sekä näiden hoitoihin ja hoidossa käytettäviin apuvälineisiin. Heillä on uusin tieto näiden sairauksien lääkehoidosta.

 

Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneet tai muuten käyttämättä jääneet lääkkeet luokitellaan ongelmajätteeksi, joten ne on syytä palauttaa apteekkiin. Lue käsittelyohje lääkkeille ennen kuin tuot ne hävitettäväksi apteekkiin.

Lääketurvallisuussyistä johtuen apteekki ei hyvitä asiakkaalle kertaalleen luovutettuja käyttämättä jääneitä lääkkeitä, koska apteekkari vastaa osaltaan luovuttamiensa lääkkeiden asiamukaisesta käsittelystä. Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, ei niitä voi enää myydä uudelleen. Tämän vuoksi käyttämättömiä lääkkeitä ei myöskään hyvitetä asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekille antamiin ohjeisiin.

 

Työpaikkakassat

Apteekillamme on sopimus seuraavien työpaikkakassojen kanssa. Jos kuulut johonkin näistä kassoista, voit saada reseptilääkkeesi maksamalla kassan määrittämän omavastuuosuuden. Tietoa kunkin työpaikkakassan perusteista saat omasta kassastasi.

Apteekillamme on sopimus seuraavien työpaikkakassojen kanssa:

  • Kone
  • Tradeka
  • Laiva
  • Enerkemi
  • Repola
  • Tampereen kaupunkikonsernin vakuutuskassa
  • Joki
  • Rautpohja

 

Apteekista saatavat todistukset ja lomakkeet

Voit saada yhteenvetotulosteen sähköisistä resepteistä. Tuloste on maksuton lääkkeen toimituksen yhteydessä, ilman toimitusta 2 €.

Ulkomaan matkaa varten reseptistä voidaan tulostaa englanninkielinen ulkomaan kopio. Tulosteesta käy ilmi määräyspäivä, lääkkeen määrääjä, lääke, vaikuttava aine, määrätty määrä, annostus, käyttötarkoitus sekä jäljennöksen antaneen apteekin yhteystiedot.

Schengen todistusta suositellaan matkustettaessa Schengen alueella ja mukana on huumausaineiksi tai psykotrooppisiksi valmisteiksi luokiteltavia lääkkeitä. Todistusta hakiessa henkilöllä tulee olla mukana lääkepakkaus, lääkettä koskeva lääkemääräys, matkustusasiakirja, tavallisesti passi tai henkilökortti. Kirjoitamme todistuksen Petäjäveden apteekista toimitetuista valmisteista. Varaa aikaa todistuksen kirjoittamiselle vähintään vuorokausi.  Schengen todistus on voimassa 30 vuorokautta matkan alkamispäivästä. Lisätietoja Fimean sivuilta tai apteekkimme henkilökunnalta. Palvelumaksu 10 €/lääke

Petäjäveden apteetin palvelut

Tärkeitä linkkejä

Share This